Wat doe ik

Bekijk hoe ik kan helpen

Als orthomoleculair voedingscoach/therapeut ben ik op zoek naar de oorzaak van het ontstaan van klachten. Krijgt het lichaam voldoende voedingsstoffen (eiwitten, vetten en koolhydraten), maar natuurlijk ook vitaminen en mineralen. Dit is noodzakelijk voor alle processen die zich in het lichaam afspelen. Dat zit allemaal behoorlijk ingenieus in elkaar en die werken alleen goed met voldoende voedingsstoffen.
Maar ook zaken als stress, slaap en bewegen spelen een rol in het ontstaan van klachten. Dus ik kijk naar het complete leefstijl verhaal.

Voordat je bij mij op afspraak komt heb ik jou een voedingsdagboek gestuurd waarin je een week gaat bijhouden wat je eet en drinkt. Daarnaast krijg je van mij ook nog een paar andere vragenlijsten.

Op basis van wat je hebt ingevuld ga ik analyseren waar mogelijk tekorten aan voedingsstoffen zijn ontstaan of waar handigere keuzes te maken zijn.

Dan volgt het intakegesprek, wat meestal een uur tot anderhalf uur duurt. In dit gesprek staan we uitgebreid stil bij jouw klachten en wat jouw doelen zijn. Ik neem graag de tijd om alles met jou te bespreken.

Na dit intakegesprek ligt de bal bij jou, je krijgt van mij een behandelplan en voedingsadvies. Daarmee ga je aan de slag met de aanpassing in jouw voeding. Dit kan rigoureus: alle maaltijden in één keer, of het kan verstandiger zijn om dit stapje voor stapje te doen.

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voortgang. Het is mogelijk dat ik dan supplementen ga adviseren of een andere interventie. Als het nodig is dan kan ik voor jou een ontlastingsonderzoek laten uitvoeren om een beter beeld te krijgen. Hiervoor maak ik gebruik van een gespecialiseerd laboratorium.

Naast deze gesprekken hebben we ook regelmatig contact via Whatsapp. Ik ben een voorstander van persoonlijk contact en begeleiding.
Dit geeft jou de gelegenheid om korte vragen die bij jou leven te stellen.
Tijdens de consulten is er altijd aandacht voor de voeding, voor de kwaliteit van slaap, bewegen dus het complete leefstijl verhaal.

Meer energie door de juiste voeding

Barbara van Rijn Fotografie

Greetje Douma

Orthomoleculair voedingscoach

+316 51 867 063 MAIL GREETJE

Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Mail bel of stuur mij een berichtje en ontdek wat ik voor jou kan betekenen of lees meer over mij

Wie ben ik ►

Hier alvast een recept
om je te helpen