Geroosterde groenten

Ingrediënten:

  • 1 rode biet
  • een paar bloemkoolroosjes
  • een stuk koolraap
  • 1 klein uitje
  • Wat kruiden – ik heb kerrie en tijm gebruikt, maar
  • gebruik wat jij lekker vindt.
  • wat olie
  • Keltisch zeezout
  • peper

Het gemak van geroosterde groenten. Je hoeft
ze alleen maar schoon te maken en klein te
snijden, de oven doet de rest.
Je hebt soms groenten waarvan je denkt, waarom
heb ik dit gekocht en wat moet ik er mee.
Tenminste dat overkomt mij nog wel eens. Ik
wil dan iets anders eten voor de variatie.
Dat overkwam mij met de koolraap, die is ergens
Nog van vroeger blijven hangen. Maar om nu een
stamppot te maken, daar was ik nog niet aan toe.

En soms krijg je dan een idee.
Ik heb de koolraap samen met een aantal andere
groenten in de oven gedaan en het was echt super.

Misschien kan ik jou inspireren om ook creatief
te zijn met wat er is.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°

Snij alle groenten in kleine stukjes
Hussel dit door elkaar met de kruiden, olie en zout en peper
Leg de groenten op een bakplaat en laat de oven zijn werk doen voor 30-40 minuten.
Controleer af en toe even of het niet te donker wordt.

Deze keer had ik er een kippendijfilet bij, maar je kunt er ook prima een zalmfilet bij eten.

Lekker ite!

Recept delen:
Realisatie: Noorderinzicht.nl