Bloemkool soep

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 à 2 theelepels kerriepoeder

Het basisrecept van een soep bestaat uit ui en knoflook

Gebruik als basis 1 of 2 uien en een teentje knoflook Snij de ui(en) in stukjes en bak deze langzaam in een eetlepel kokosolie. Laat deze langzaam zacht worden en voeg op het laatst de fijngesneden knoflook toe. Als dit klaar is voeg je de door jou gekozen groente toe.

Bereiden

Snij een bloemkool in roosjes Gebruik de basis voor soepen (ui en knoflook) Doe 1 à 2 theelepels kerrie bij de uien en fruit dit even mee Voeg de bloemkool toe en doe er water bij tot de groente net niet helemaal onder water staat. Laat een kwartiertje koken en als de bloemkool zacht is kun je de soep pureren met een staafmixer of in een blender. Breng de soep verder op smaak met wat zout en peper.

Op deze manier kun je bijna van iedere groente een heerlijke verse soep maken. Je draagt zo op een snelle manier bij aan het eten van meer groente per dag. Denk eens aan broccoli, prei, spitskool, wortel of pompoen om maar eens iets te noemen

Recept delen:
Realisatie: Noorderinzicht.nl