Bananencake

Een bananencake is een heerlijke lekkernij. Omdat kastanje meel hoger zit in de koolhydraten zou ik niet iedere dag nemen en zeker echt als extra als je een probleem hebt om je bloedsuiker spiegel in toom te houden. Maar af en toe kan echt geen kwaad.

Ingrediënten

  • 145 gr kastanje meel
  • 50 gram roomboter of kokosolie
  • 10 dadels
  • 3 el kokosrasp
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 el cacao
  • 1 theelepel Bakingsoda
  • 1 theelepel kaneel
  • 75 gram pecan noten
  • 1 el appelazijn snufje Keltisch zeezout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180° Smelt de boter of kokosolie en laat even afkoelen Meng de kastanje meel, cacaopoeder, snufje zout en baking soda door elkaar Meng de eieren, gesmolten boter of kokosolie, bananen, dadel en appelazijn en meng dit met de staafmixer Doe de natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng tot een mooi beslag, schep er op het laatst de pecan noten door Doe wat bakpapier in een kleine cakevorm en giet daar het beslag in Bak de cake in ongeveer 45 minuten. Laat na het bakken 10 minuten afkoelen en stort de cake na die 10 minuten op een rooster om verder af te koelen.

Bekijk ook:

Bekijk alle recepten

Meer energie door de juiste voeding

Barbara van Rijn Fotografie

Greetje Douma

Orthomoleculair voedingscoach

+316 51 867 063 MAIL GREETJE

Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Mail bel of stuur mij een berichtje en ontdek wat ik voor jou kan betekenen of lees meer over mij

Wie ben ik ►